21 August 2024

DHL eCommerce start met elektrische bakwagens

DHL eCommerce Belgium heeft twee elektrische Volvo bakwagens in gebruik genomen. Het zijn de eerste elektrische vrachtwagens waarmee de logistiek dienstverlener in België rijdt.

DHL eCommerce start met elektrische bakwagens

 Vanuit de RegionHub in Oudsbergen en Ternat leveren beide vrachtwagens in het omliggende gebied hun pallets en grote pakketten af bij zakelijke adressen. In een officiële ceremonie ontvingen de DHL chauffeurs de sleutels van hun nieuwe elektrische bakwagen, waarvoor ze speciaal opgeleid zijn. Naast elektrificatie zet DHL eCommerce ook in op het rijden op HVO-100 diesel; een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof.  

Over de bakwagen in Oudsbergen en Ternat


De keuze is gevallen op de Volvo FE 19 tons uitvoering. De bakwagen heeft een gemiddeld bereik van 300 km en is uitgerust met de meest recente veiligheidssystemen.
De vestigingen Oudsbergen en Ternat gaan ervaring opdoen met de elektrische bakwagens. Vanuit Ternat wordt de elektrische bakwagen ingezet op de route door Anderlecht en Vorst en door Aalst. De vestiging in Oudsbergen belevert het centrum van Hasselt met deze bakwagen. De elektrische bakwagens worden op de eigen vestiging opgeladen met laadpalen die geschikt zijn voor het opladen van dergelijk krachtige accu’s.

Sleuteloverdracht


DHL nam de elektrische bakwagens in gebruik tijdens een officiële ceremonie op de vestiging in Oudsbergen. Frank Van Hille, Managing Director DHL eCommerce Belgium, ontving de sleutels uit handen van Frank Kimpe, Managing Director van Volvo Trucks Belgium.

Frank Van Hille: “Het is voor DHL eCommerce een eerste stap. Verdere verbetering van de openbare laadinfrastructuur en een groter aanbod van elektrische vrachtwagens moet elektrificatie verder stimuleren. “

Van Hille overhandigde de sleutels samen Frank Kimpe aan de chauffeurs Thierry De Smedt (Ternat) en Usam Tsokayev (Oudsbergen) die de elektrische bakwagens gaan besturen. Ze kregen een specifieke training van Volvo Trucks om op veilige wijze de meeste kilometers uit hun elektrische truck te halen. “De eerste ervaringen met de elektrische bakwagen zijn positief. Ook een aantal klanten waren onder de indruk van de wagen”, zegt chauffeur Thierry De Smedt.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV